ILOVEECO.EU si MagiCAMP - Ajutor pentru copiii aflați în situații medicale vulnerabile

25.09.2020

În 2014 Vlad Voiculescu si Melania Medeleanu au creat tabara MagiCAMP pentru 24 de copii.

La finalul lui 2015, s-a "născut" MagicBOX, un colet care pleacă lunar către aproape 300 de familii aflate în situații medicale vulnerabile, în viața cărora a pătruns un diagnostic nemilos.

Coletul conține alimente de bază, alimente neperisabile, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă personală, rechizite, jucării sau alte produse care răspund nevoii imediate, pentru ameliorarea situației materiale a familiei, pe toată perioada cât copilul se află în tratament și este ținut sub observație de către medici.

Cu ajutorul voluntarilor, 50 de colete MagicBOX sunt expediate în intervalul 25 - 30 al fiecărei luni de la Cluj-Napoca.

Lista de produse dintr-un MagicBOX variază în funcție de nevoile familiei și de numărul membrilor săi.

Când ne-am hotărât să ajutăm și noi cu 50 de seturi de periuțe de dinți ecologice pentru întreaga familie nu știam că ni se va deschide calea către cea mai frumoasă colaborare din cariera noastră. 

Colaborarea noastră cu MagicSHOP este cea mai mare onoare care ni s-a putut acorda.

MagicSHOP este magazinul de bine al Asociației Magic. Toți banii obținuți prin MagicSHOP sunt folosiți pentru a sprijini copiii cu afecțiuni cronice grave și familiile acestora, prin proiectele Asociației Magic.

Pe lângă proiectul MagicBOX menționat mai sus, sunt o mulțime de alte proiecte, printre care:

MagicTICKET, care își propune să ofere timp de calitate familiilor copiilor bolnavi de cancer. Pentru câteva zile, familiile afectate au șansa de a evada din realitatea dureroasă a luptei cu boala și posibilitatea de a fi din nou împreună, într-un mediu relaxat, în care să reînvețe să trăiască bucuria.

MagicROOFS, prin care Asociația Magic construiește case pentru familiile copiilor care suferă de boli grave. Fiecare casă este construită pe o structură modulară de lemn și proiectată astfel încât să poată fi ușor modificată în funcție de nevoile beneficiarilor, iar costurile de întreținere să fie minime.

MagicMAKERS - primul proiect al Asociației Magic care își propune să educe o nouă generație de oameni care să facă bine. Acesta este un proiect dedicat adolescenților și tinerilor care își doresc să se implice și să susțină un caz medical.

MagiCALL - proiectul care își propune să consilieze pacienții în toate etapele pe care le implică lupta cu o boală gravă: de la diagnostic, prin tratament, până la declararea pacientului ca supraviețuitor și mai departe.

MagicMINDS - bursele pentru educație MagicEDU susțin financiar reintegrarea copilului la școală, pe o perioadă de un an, acoperind cheltuielile pentru rechizite școlare, cărți și pregătire la materii la care copiii susțin examenele de capacitate sau bacalaureat.

MagiCAMP - tabere pentru copii ce suferă de boli grave. Timp de o săptămână, cei mici uită de grijile bolii, se joacă, se distrează, se cațără și leagă prietenii de durată.

MagicHOME - Părinții copiilor diagnosticați cu boli grave trebuie să-i însoțească mereu la tratament, de cele mai multe ori, foarte departe de casă. Aceștia nu mai dorm pe scaunul de spital, ci au tot ce le trebuie în casele MagicHOME care se găsesc în apropierea spitalelor de oncologie.

Și nu în ultimul rând, aplicația MagicHELP, care este o punte între parteneri și beneficiari: între cei ce vor să ofere o masă, un drum, un somn bun, un sfat sau orice tip de ajutor, și familiile cu copii care suferă de o boală gravă.

Nu putem să nu fim mândri de faptul că majoritatea produselor noastre pot fi acum achiziționate pe pagina https://magicshop.ro/ știind că banii care se strâng prin intermediul magazinului se folosesc pentru atâtea cauze nobile!

Pentru mai multe detalii și pentru a afla cum te poți implica și tu, te invităm să vizitezi site-ul asociației - https://asociatiamagic.ro/

La urma urmei, chiar și simpla achiziție a unui produs ecologic de pe MagicSHOP va contribui nu doar la cauzele susținute de Asociația Magic, ci ne va ajuta în plus și pe noi toți să mai facem un pas important către un viitor fără deșeuri de plastic.

Ca de obicei, vă mulțumim tuturor că vă pasă de natură și de cei din jur. 

Cu drag,

Echipa ILOVEECO