Nakedshop - magazinul cu produse ”naked”, fără plastic

30.09.2020

Harta României fără plastic crește! :) 

Astăzi am adăugat pe hartă magazinul "Nakedshop", pentru că majoritatea produselor lor sunt ne-ambalate, "naked" și fără plastic. ;) 

Îi găsești în Sibiu, pe strada Odobescu nr. 1, la doar 280m de Piața Mare. 

Programul lor este:
Marți, miercuri, joi 14:00 - 18:00
Vineri, sâmbătă 10:00 - 14:00
Duminică, Luni - închis

Magazinul a fost creat din dorința de a trăi sustenabil, cât mai natural și minimalist

Așa cum e scris pe pagina oficială la nakedshop.ro, magazinul a fost creat din dorința de a trăi sustenabil, cât mai natural și minimalist.  

Nimeni nu ar putea să-i prezinte mai bine decât au făcut-o ei înșiși așa că mai jos găsiți un fragment extras de pe pagina oficială. 

"Dorim să încurajăm schimbarea, să îmbrățișăm natura prin produse durabile, eco, verzi, fără plastic, create din natură.

Naked shop pentru că majoritatea produselor noastre sunt ne-ambalate, "naked" și fără plastic.

Misiunea noastră este să aducem soluții simple și practice, prin care să reducem gunoiul, să înlocuim produsele din plastic din viața de zi cu zi, și să folosim doar produse de durată care la sfârșitul vieții lor sunt reciclabile și nu ajung la groapa de gunoi, sau mai rău, în mare. 

Pe cât posibil ne dorim să limităm amprenta de carbon. Căutăm cele mai durabile produse, și le aducem doar de la furnizori apropiați din punct de vedere geografic, începând din Romania, susținând producători locali, cât și din Europa.

La ambalare nu folosim plastic. Reutilizăm cutii și ambalaje primite de la furnizori, și la împachetare folosim bandă de hârtie și ambalaje reciclate. Produsele sunt livrate "naked" - adică neambalate, doar cu hârtie.

Am deschis și un magazin fizic în Sibiu cu produse sustenabile și în curând și cu produse vrac, alimentare și nealimentare. Ideea este să nu mai cumpărăm produse ambalate în plastic, ci direct cu săculețul sau borcanul de sticlă, și pe cât posibil, să utilizăm ce avem. 

Produsele vrac pot fi de la nuci și semințe, oțet și miere, cât și detergenți vrac ecologici. Veniți cu sticluța de acasă, și noi o umplem. Vom organiza workshop-uri în Sibiu, prezentări de produse, și prezentări ale realității în care trăim.

Dorim să vă arătăm că se poate și fără plastic și produse ambalate fancy, se poate și fără gunoi. Consumerismul a luat-o razna, și trăim într-o societate bazată pe consum. Consum tot mai mult și tot mai dăunător, atât pentru noi, cât și pentru planetă și toate viețuitoarele.
Dacă nu schimbăm ceva, cât de puțin stilul de viață, urmașii noștri nu vor supraviețui.
Planeta va rămâne, dar noi, nu.
", spun cei de la Nakedshop. 

sursa - https://nakedshop.ro/despre-noi/ 

Ar fi frumos să învățăm cu toții câte ceva din acest stil de viață zero-waste, și chiar dacă nu reușim să eliminăm deșeurile în totalitate, ar fi de apreciat ca măcar să încercăm să le reducem în cea mai mare proporție.

În cazul în care cunoașteți alte magazine zero-waste, care oferă produse fără plastic, ecologice, în armonie cu natura, contactați-ne, și le vom adăuga pe harta României fără plastic.

Vă mulțumim că vă pasă de natură! 

Echipa ILOVEECO :)